Metro på obs-lista

Gratistidningskoncernen Metro Internationals aktie föll med 12 procent på måndagen efter kritik från Stockholmsbörsen. Flera brister, bland annat i sammansättningen av styrelsen, gör att aktien placeras på observationslistan.
Metro International, som äger och driver gratistidningen Metro, börsnoterades för ett år sedan. Aktien är noterad på O-listan, alltså snäppet under A-listan. Nu placeras aktien i skamvrån, på observationslistan. Börsens kritik handlar bland annat om att den som har granskat Metro inte har fått tillräckligt med information från bolaget för att kunna göra sin utredning, och att Metros styrelse inte uppfyller börsens krav när det gäller oberoende ledamöter. Förra året ökade kraven på börsbolagen från en oberoende styrelserepresentant till två. Metro försvarar sig med att förre styrelseordföranden Jan Stenbecks bortgång i somras har försenat processen, och i ett pressmeddelande utlovas snabb bot och bättring. Tommy Fredriksson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".