Falska id-handlingar funna i moské i London

Den brittiske premiärministern Tony Blair säger att Storbritannien oundvikligen kommer att bli mål för en terrorattack. Samtidigt rapporteras antiterroristpolisen ha hittat förfalskade identiteshandlingar och vapen i den moské London som polisen stormade under måndagen.
Bland det polisen säger sig ha hittat vid sin genomgång i moskén i Finsbury park i norra London finns en bedövningspistol, en tårgasbehållare, hundratals förfalskade identiteskort och kreditkort. Enligt uppgifter i ett par londontidningar ska det ha rört sig om falska franska identitetshandlingar. Nattlig stormning Sju män greps när polis och säkerhetsstyrkor stormade moskén under natten till måndagen. Enligt uppgifter från säkerhetskällor finns det direkta kopplingar mellan åtminstone ett par av de gripna och fyra av de som åtalats efter fyndet av det dödligt giftiga ämnet ricin i en lägenhet ett par kilometer från moskén. En av de sju från moskén beskrivs också som ett av de viktigaste gripandena antiterroristpolisen här har gjort. Men till säkerhetstjänsten och därbakom den brittiska regeringen formellt har lagt fram starka och ovedersägliga bevis för att Finsbury Park-moskén verkligen kan kopplas direkt till terroraktiviteter, och att de som greps där är misstänkta för åtalbara brott, kommer den dramatiska nattliga stormningen av moskén att förbli kontroversiell. Utpekad minoritet Den stora muslimska minoriteten här känner sig utsatt och utpekad. De flesta har inget till övers för Finsbury Park-moskéns extremistiska ledare och budskap. Men många ser ändå polisingripnadet som klumpigt och onödigt hårdhänt. För att de ska ändra uppfattning krävs att en direkt koppling mellan moskén och terrorplaner kan bevisas.
Agneta Ramberg, London

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".