Flickor våldtagna

Två flickor i Örebro, fem och sex år gamla, misstänks ha blivit våldtagna i ett skogsområde i närheten av bostadsområdet Brickebacken.
Våldtäkterna på flickorna inträffade, enligt Örebropolisen, i närheten av ett motionsspår vid halvsex tiden på tisdagkvällen. Under gårdagen knackade polisen dörr i det bostadsområde som ligger i närheten, men det har än så länge inte gett något resultat. Därför har polisen idag gått ut med en uppmaning till allmänheten om att höra av sig om de har sett bilar eller personer som uppträtt underligt i området under tisdagen. Under förmiddagen har flera personer hör av sig till polisen, men än finns ingen misstänkt för våldtäkterna. Området är avspärrat och den tekniska undersökningen pågår och kommer att fortsätta hela dagen. I förhören med flickorna har det framkommit att det sannolikt handlar om en och samma gärningsman. Socialtjänsten i Örebro har idag öppnat en jourtelefon för oroliga föräldrar och informerar samtidigt skol och dagispersonal om vad som inträffat och hur de ska agera och arbeta. Jourtelefonen : 019-21 35 92
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista