Ryskt passagerarplan störtade

Ett ryskt trafikflygplan på väg från Tel Aviv till Novosibirsk i Sibirien störtade störtade i Svarta havet vid lunchtid idag. Samtliga 78 ombord omkom. Sent på eftermiddagen kom uppgifter som tyder på att planet kan ha skjutits ned av misstag av ukrainsk militär som övade i området.
De flesta av de 66 passagerare var israeler enligt den ryska TV-kanalen NTV. Den ryska nyhetsbyrån Interfax uppger att kraschen föregicks av en explosion ombord på planet som störtade i havet där djupet är ca 1000 meter. Israel inställde alla flygningar från Tel Aviv tills vidare efter rapporten om flygplansexplosionen, meddelade den israeliska arméradion. Däremot tillåts flygplan att landa.

Många ryska flygolyckor

Flygplanet som störtade i Svarta havet på torsdagen var en Tu 154 - av samma typ som det plan som störtade utanför Irkutsk i somras då 145 människor omkom. Sedan 1994 har åtta större olyckor, med fler än 50 dödsoffer, inträffat i Ryssland: Läs TT:s sammanställning
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista