Oklart kring rysk flygkrasch

Ett ryskt passagerarplan på väg från Tel Aviv i Israel till Novosibirsk i Sibirien kraschade på torsdagen i Svarta havet. Ingen av dom minst 76 personer som fanns ombord överlevde. Omständigheterna kring kraschen är oklara.
En tjänsteman inom den ryska marinen säger att planet sköts ner av misstag under en militär övning i Ukraina, men den uppgiften tillbakavisas av Ukrainas försvarsdepartement. Det ukrainska försvaret övade på torsdagen på Krim-halvön genom att avfyra luftvärnsraketer över havet. En tjänsteman i USA:s försvarshögkvarter säger att det finns indikationer på att kraschen har ett samband med övningen. Ryska myndigheter utreder om planet kan ha skjutits ner av terrorister.

Många ryska flygolyckor

Flygplanet som störtade i Svarta havet på torsdagen var en Tu 154 - av samma typ som det plan som störtade utanför Irkutsk i somras då 145 människor omkom. Sedan 1994 har åtta större olyckor, med fler än 50 dödsoffer, inträffat i Ryssland: Läs TT:s sammanställning
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".