Fiskare glada över EU:s nej till torskfiskestopp

EU-kommissionens beslut är positiva nyheter för fiskarna. Men på fiskebåten Port Said från Öckerö, vågar fiskaren Sven-Göran Hansson inte jubla ännu.
– Vi har inte vågat jubla ännu men vi hoppas att vi kan göra det nu. Vad har osäkerheten kring torskfiskestoppet betytt för dig så här långt? – Det har varit jättejobbigt med oro hela tiden. Nu hoppas jag vi kan koncentrera oss på att fiska i stället. Det är inte så att ni har försökt fiska upp så mycket som möjligt inför det här väntade stoppet? – Nej, vi har inte gjort det. Det är inte bara fiskarna som är glada för dagens besked. Även inom fiskeindustrin var lättnaden och glädjen stor över att det inte blir något ensidigt torskfiskestopp i Sverige. – Det är väldigt glädjande för vår del att få arbetsro och kunna köra vidare, säger Christer Larsson vd på Filéfisk i Göteborg.
Sten Ola Berdenius, SR Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".