Väst stöder attacken

EU stödjer USA:s och Storbritanniens attack mot mål i Afghanistan. Det sa EU:s ordförande, Belgiens premiärminister Guy Verhoftstadt, på söndagskvällen
Enligt Verhoftstadt är USA:s motangrepp legitimt. Han säger att det finns tillräckliga bevis för att peka ut Usama bin Ladin och hans organisation som inblandad i terrordåden den 11 september. Ryssland meddelar att man stöder attackerna mot Afghanistan. I ett uttalande från det ryska utrikesdepartementet sägs att den internationella terrorismen måste ställas inför rätta och att afghanistan har blivit en fristad för terrorister. Frankrikes president Jaques Chirac säger att franska styrkor kommer att delta i de militära aktionerna mot Afghanistan. Italiens premiärminister Silvio Berlusconi säger i ett uttalande att landet är redo att delta i miltära aktioner om USA begär hjälp. Turkiet betecknar sig i en kommentar till attackerna som ''en ansvarskännande allierad i kampen mot terrorismen''. Premiärminister Bülent Ecevit säger att Turkiet ännu inte fått någon specifik begäran om militär hjälp från USA. Australiens premiärminister John Howard säger att han är beredd att skicka 150 elitsoldater och två flygplan för att delta i attackerna mot talibanerna. Palestinernas informationsminister Yasser Abd Rabbo vill inte kommentera attackerna mot mål i Afghanistan. Han säger att palestinierna eftersträvar en gemensam linje med arabiska och muslimska stater. Kina uttrycker ett försiktigt stöd för anfallen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".