Skärpt bevakning i Stockholm

Polisen skärper bevakningen vid en rad amerikanska och brittiska objekt i Stockholm som det kan finnas hotbilder mot. Samtidigt har översynen av det svenska luftrummet skärpts.
Huvuduppgiften är att skydda mot attentat, men det gäller också att ha en beredskap för demonstrationer, säger Curt Nilsson, som är chef för den stab inom polisen som under söndagskvällen diskuterade åtgärder med anledning av de militära anfallen i Afghanistan. I mötet deltog också representanter för säkerhetspolisen. Curt Nilsson vill inte gå in på vilka konkreta åtgärder som kommer att vidtas eller var bevakningen kommer att skärpas. Under söndagskvällen meddelade också försvarsminister Björn von Sydow att Sverige har förbättrat översynen av luftterritoriet, ökat skyddet för ''vissa verksamheter'' samt förbättrat lednings- och stabsberedskapen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".