Rekordår för H&M

Aldrig tidigare har företaget gjort en lika stor vinst. Under år 2002 ökade H&M både försäljningen och vinsten i alla de 14 länder företaget har butiker i.
Under år 2002 gjorde den svenska klädkedjan en vinst på nästan 9 miljarder kronor - det är hela 3 miljarder bättre än året innan. Idag har HM 880 butiker och i år slår företaget upp portarna till ytterligare 110. Tolv av dem kommer att finnas på de nya marknaderna Polen, Tjeckien och Portugal. Nästa år blir det dessutom fem butiker till i Toronto, Kanada. H&M är fortfarande störst i Tyskland. Men ser man till antalet invånare så ligger Sverige i topp. Och i USA ska det fjärde kvartalets nollresultat bli vinst nästa år. Men det finns moln på HMs himmel. Företaget har med jämna mellanrum anklagats för att betala dåliga löner i utvecklingsländerna och för att använda barnarbetare. För att bemöta kritiken fick alla på onsdagens presskonferensen en broschyr där H&M hävdar att man är ett företag som tar socialt ansvar. Therese Larsson och Albert Capuder
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".