Bombexplosion vid tingshus - en skadad

En sprängladdning exploderade vid halvnio tiden i morse i entrén till tingshuset i Umeå. En person har skadats - oklart hur allvarligt - och har förts till Norrlands universitetssjukhus. Den skadade skulle delta i en rättegång, misstänkt för hot mot en person som tidigare i år utsatts för bombhot.
Clas Cahier är räddningschef i Umeå. - Det skulle vara en rättegång här på morgonen. En av målsägarna var på väg in tills tingshuset och just då sprängdes en bomb. Vad jag kan se var den inte så kraftig, men ändå tillräcklig för att skada en person, säger Clas Chaier. Den skadade är en man som är misstänkt för olaga hot och huvudförhandling skulle hållas vid Umeå tingsrätt klockan 9. När den misstänkte var på väg in till tingsrätten exploderade en bomb som enligt räddningschefen i Umeå Clas Chaier fanns i en snödriva alldeles utanför ingången och som polisen tror var fjärrstyrd och alltså kan ha placerats ut i förväg. Den skadade mannen är förd till Norrlands universitetssjukhus, men uppges inte vara allvarligt skadad. Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet, men har spärrat av ett stort område omkring tingshuset.
Maria Höglund
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista