Deltidsarbetslösheten sjunker

Deltidsarbetslösheten inom vård och omsorg har halverats, visar statistik från Ams. Från 30 000 till 15 000 mellan åren 1999 och 2002.
Ams har haft regeringens uppdrag att tillsammans med fack och arbetsgivare minska deltidsarbetslösheten. Ambitionen var att deltidsarbetslösheten inom vård- och omsorgssektorn skulle halveras på ett år, mellan 1999 och 2000. - Resultatet visar att det är möjligt att åstadkomma förändring men att det tog längre tid än förväntat, skriver näringsdepartementet i ett pressmeddelande. Arbetslivsminister Hans Karlsson tycker att det är viktigt att få ned deltidsarbetslösheten ur ett jämställdhetsperspektiv, eftersom det främst drabbar kvinnor, men också för att det finns ett stort behov att öka arbetskraftsutbudet. Målet är nu att minska deltidsarbetslösheten och antalet timanställda inom alla sektorer. Ams har därför kvar sitt uppdrag och får 100 miljoner kronor om året mellan 2002 och 2004. Pengarna ska användas för aktiviteter som ska motverka deltidsarbetslöshet inom alla branscher.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".