Upplopp efter USA:s motattack

Vid antiamerikanska demonstrationer i den pakistanska staden Quetta på måndagen dödades minst en person medan 7 skadades. Enligt talibanernas ambassadör i Pakistan är de USA-ledda attackerna mot Afghanistan ett terroristangrepp mot hela den muslimska världen.
Pakistansk polis öppnade eld mot demonstranterna som attackerade och satte eld på flera byggnader i staden. Bland annat antändes en byggnad som tillhör FNs barnfond UNICEF, flera biografer, affärer och banker. Också i flera andra pakistanska städer som Islamabad, Peshawar och Karachi har det under måndagen genomförts demonstrationer mot USA. Talibanernas ambassadör i Pakistan sa att de USA-ledda attackerna mot Afghanistan är ett terroristangrepp mot hela den muslimska världen. Han uppgav också att talibanerna i Afghanistan skjutit ner minst ett attackerande plan, men att det finns uppgifter om att ytterligare två plan skjutits ner. Talibanernas ambassadör sa också att 20 afhganer dödades under attackerna natten mot måndagen. Han sa att talibanernas högste ledare mulla Mohammad Omars hus inte hade skadats trots att området angreps. Talibanernas ambassadör sa också att den terroristmisstänkte Osama bin Laden finns kvar i Afghanistan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".