Flera döda i Kabul

För tredje natten i rad har USA anfallit mål i Afghanistan, och anfallen har fortsatt under onsdagsmorgonen. Explosioner och luftvärnseld har hörts i huvudstaden Kabul, runt staden Kandahar och i Herat nära gränsen mot Iran.
Talibanregimen i Afghanistan uppger att flera människor dödats efter USA.s bombningar inatt. Bland annat förstördes flera hus när en kryssningsmissil slog ner i bostadsområden i huvudstaden Kabul och i talibanernas fästen i Kandahar. Enligt Reuter har även de talibanska tjänstemännen rapporterat om protester i landet mot Storbritanniens premiärnminister uttalande om att väst inte kommer att svika det afghanska folket igen.. USA:s försvarsminister hävdade på tisdagskvällen att räderna hittills har varit så framgångsrika att USA nu har luftherravälde över Afghanistan och kan genomföra attacker dygnet runt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".