Ny utredning om brister i polisen

I riksdagen pågår en debatt om polisen och de brister inom polisen som kommit fram i samband med rapporten om Göteborgskravallerna. Det är folkpartiet som har begärt den extra debatten. Det råder stor enighet bland partierna om att det behövs mer resurser till polisen.
Kristdemokraternas Ragnwi Marcelind tyckte inte att justitieminister Thomas Bodström tar sitt ansvar för polisen: – Thomas Bodström kan inte stå i den här talarstolen och säga att jag har inget ansvar för det är ändå så att den problematik som polisen befinner sig i idag beror på regeringens politik, säger Ragnwi Marcelind. Ny utredning om polisen Justitieministern sa att en ny utredning om bristerna i polisens struktur och organisation ska tillsättas. Han framhöll också att 4 000 ska utbildas de kommande fyra åren. Justitieministern tycker han tar sitt ansvar Thomas Bodström svarade också kristdemokraten Rangwi Marcelind: – Du säger att jag sagt att jag inte skulle ta ansvar. Det var ju precis det jag sa och jag tror att alla andra har hört det, vi har ett jättestort ansvar för att reformera polisen och fortsätta utvecklingsarbetet, för att se över de strukturella sakerna, för Göteborgskommittén. Det är mitt politiska ansvar till stor del, säger han.
Erik Ridderstolpe
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".