USA trappar upp flygkriget

USA har under natten och morgonen fortsatt flyganfallen mot mål i Afghanistan. Anfallen har varit de mest omfattande sedan räderna inleddes i söndags och riktades mot mål i huvudstaden Kabul, talibanernas huvudort Kandahar och Jalalabad.
Enligt uppgifter från talibanerna dödades 100 civila vid ett anfall mot byn Kadam, fyra mil söder om Jalalabad. I själva Jalalabad rapporteras också en moské ha träffats. Talibanerna rapporterar också att minst 15 civila dödades i Kandahar och 10 i Kabul. Uppgifter i Washington gör gällande att flera ledande talibaner har dödats vid attackerna, bland dem nära släktingar till talibanernas högste ledare mulla Muhammad Omar. Den afghanska oppositionen i den så kallade Norra Alliansen hävdade på torsdagen att den efter hårda strider med talibanernas styrkor har tagit kontroll över hela den centrala provinsen Ghor. Provinsen har ingen större strategisk betydelse men oppositionens seger anses vara psykologiskt viktig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".