Väktare knivskars till döds

En 21-årig väktare knivskars på tisdagskvällen så svårt efter ett ingripande mot en snattare på Åhléns varuhus i centrala Stockholm att han senare avled.
Knivskärningen inträffade när han väktaren tillsammans med en kollega och en kvinnlig butikskontrollant skulle gripa en snattare. Snattaren flydde och drog sedan kniv när trion på nytt försökte gripa honom i ett parkeringshus intill varuhuset. Efterspanades Snattaren efterspanades under natten till onsdagen av Stockholmspolisen. Han troddes vara i 30-35-årsåldern. Väktaren fördes till Karolinska sjukhuset där han alltså avled efter några timmar. Krishantering 21-åringen var anställd på Falck Security. Företaget sätter nu in krishantering för de väktare som arbetade tillsammans med honom, berättar Falcks informationschef Roland Berndt: – Det är fruktansvärt och total förstämning i Falckhuset här, och övriga företaget också, det är någonting fruktansvärt som har hänt. En ung medarbetare blir dödad på detta sätt, säger Roland Berndt.
Ola Gäfvert, Radio Stockholm

Även den andra väktaren och butikskontrollanten knivhöggs, men fick inte allvarliga skador. Polisen hade ännu vid 9-tiden på förmiddagen inte gripit gärningsmannen. Fler väktare kommer att beordras bära skyddsvästar framöver. Det har Falck Security beslutat efter tisdagskvällens knivskärning. Enligt Falck Security har företagets väktare hittills mest utsatts för hot i samband med värdetransporter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".