Bush höll presskonferens

I USA höll president George Bush en presskonferens under natten till fredagen svensk tid, där han bl a kommenterade FBI:s varning om att nya terrorattacker kan vara nära förestående.
Bush sa att myndigheterna gör allt vad som står i deras makt för att förhindra nya attentat, och att man har högsta möjliga beredskap och uppmärksamhet. När frågan om Usama bin Laden kom upp på presskonferensen sa Bush att man inte vet om han är död eller levande, men hans önskan är att bin Laden ska kunna ställas inför rätta. Under presskonferensen sa Bush också att man noggrannt bevakar Irak, och han krävde att Saddam Hussein omedelbart släpper in FN:s vapeninspektörer i landet. Bush avslutade presskonferensen med att uppmana alla barn i USA att samla in en dollar var, och sedan skicka den till Vita huset. Pengarna ska gå till en fond för att hjälpa barnen i Afghanistan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista