Storförlust för SAS

Flygbolaget SAS redovisar en förlust före skatt på 450 miljoner kronor för år 2002. Det kan jämföras med en förlust på 1 140 miljoner kronor året före. Omsättningen uppgick till 65 miljoner kronor, jämfört med 51 miljoner kronor 2001. Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas till aktieägarna.
Enbart under förra årets tre sista månader förlorade flygbolaget över 680 miljoner kronor. Det är 7,5 miljoner kronor om dagen, eller 300 000 kronor i timmen - dygnet runt. Fast det är ändå något bättre än väntat - många bedömare hade befarat att förlusten skulle vara ännu större - och förlusten var faktiskt större 2001. Och nu väntar nya bantningskurer. SAS har de senaste åren lanserat två sparpaket - med tusentals personer som har - eller kommer få lämna - sina jobb. SAS-chefen Jörgen Lindegaard har gjort klart att det kommer ett tredje sparpaket. Men vad det innehåller vet vi inte ännu. Redan sedan tidigare i år har SAS-ledningen försökt få de 24 000 anställda att gå med på att frysa sina löner i år. Men facken har hittills vägrat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".