Ramqvist lämnar Skandia

Försäkringskoncernen Skandia redovisar en vinst för förra året på 1,4 miljarder kronor, jämfört med nästan 2,5 miljarder året innan. Skandia kom också med beskedet att Skandias omstridde styrelseordförande Lars Ramqvist avgår
Det fjärde kvartalet förra året var dystert för Skandia. Dels gjorde bolaget en förlust på 417 miljoner under det kvartalet, jämfört med en vinst på 1,6 miljarder året innan, dels tvingades Skandia sälja sitt amerikanska dotterbolag American Skandia med miljardförlust. Och i samband med bokslutet meddelade Skandias styrelseordförande Lars Ramqvist att han vill lämna styrelsen i samband med vårens bolagsstämma. Han skriver själv i ett presssmeddelande att "I detta läge när Skandia åter kan börja se framåt känns det helt rätt för mig att lämna uppdraget som styrelseordförande och låta nya krafter ta vid". Därmed kan man säga att sista kapitlet håller på att skrivas om Lars Ramqvist i svenskt näringsliv. Han är nu endast ordförande i Volvos styrelse, och rimligen kan det komma besked om detta också snart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".