Marita Ulvskog debatterar EMU mot Marit Paulsen

Kulturminister Marita Ulvskog är den enda av de tre EMU-negativa ministrarna i regeringen som sagt ja till en debattinbjudan från folkpartiet. Hon vill möta europaparlamentarikern Marit Paulsen.
Näringsminister Leif Pagrotsky och vice statsminister Margareta Winberg har inte lämnat något svar, medan däremot Marita Ulvskog är beredd att möta fokpartiets europaparlamentariker Marit Paulsen i en debatt om EU:s valutaunion. – Jag tycker det vore intressat att debattera EMU med Marit Paulsen, säger Marita Ulvskog. Jag debatterade EU med henne inför den förra folkomröstningen. Hur tänker du agera under EMU-kampanjen? – Jag kommer att dela i debatten på olika sätt, säger Ulvskog, särskilt den sista tiden då temperaturen höjs. Betyder det att du inte säger nej till en stor TV-sänd debatt? – Jag vill inte ta ställning till en massa hypotetisk frågor. Jag har bestämt mig för att inte ingå i någon kampanjorganisation, eftersom det inte skulle kännas bra. Kan du tänka dig att debattera mot andra socialdemokrater också? – Jag har inte satt upp några särskilda regler för det utan jag får låta mitt omdöme avgöra från fall till fall, förklarar Marita Ulvskog. Inför EU-omröstningen var vi några socialdemokrater som besytämde oss för att inte denbattera mot varandra, men mot sluttampen blev det så ändå.
Herman Melzer
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".