Svenskar särbehandlade på holländskt flyg

Två svenskar i 20-årsåldern med arabisktklingande namn blev negativt särbehandlade när de i förra veckan reste med det holländska flygbolaget KLM. De två svenskarna fick äta med plastbestick, medan övriga passagerare fick metallbestick.
KLM hänvisade till terrorattatacken den 11:e september och menade att det var en ren och skär säkerhetsåtgärd. Carin Jämtin, biståndschef på Olof palmes internationella center, där ungdomarna är praktikanter, säger att ungdomarna blev upprörda och ledsna över behandlingen och kräver nu en ursäkt av KLM. Mark Redick, pressansvarig på flygbolaget KLM i Sverige känner inte till det som har hänt. Men han säger att det är fel att behandla människor olika enbart på grund av vilket ursprung de har. Han säger också att han inte vill gå ut med en offentlig ursäkt till de drabbade svenskarna förrän han tagit reda på mer om vad som hände på planet. De två svenskarna var på väg till Sydafrika
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".