Nytt fall av mjältbrand i USA

Det fjärde fallet av mjältbrandssmitta på kort tid har upptäckts i USA. Den smittade är anställd på TV-bolaget NBC i New York. USA:s vice president Dick Cheney antydde igår för första gången att han inte utesluter fallen av mjältbrand har kopplingar till terrorism.
Mjältbrand är en allvarlig smitta som kan vara dödlig, och har nämnts som exempel på vad som kan användas vid ett attentat med biologiska vapen. Den NBC-anställda kvinnan tros ha smittats genom en försändelse till hennes arbetsplats. De tre tidigare fallen har upptäckts i delstaten Florida, men den senaste smittan av en annan, mindre allvarlig typ än Florida-fallen. De amerikanska myndigheterna försöker lugna allmänheten med beskedet att det inte finns några bevis för att smittan skulle spridas av terrorister, men uppmanar samtidigt till stor vaksamhet mot försändelser. NBC har stängt av den del av kontorsbyggnaden Rockefeller center där den smittade kvinnan arbetade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".