Få överraskningar i Blix rapport

Chefen för FN:s vapeninspektioner, Hans Blix rapporterade på fredagen att inga massförstörelsevapen hade hittats i Irak. Han visade också tveksamhet inför vissa av USA:s bevis mot Irak.
Enligt Hans Blix har inspektörerna inte sett några övertygande bevis på att platser som de besökt hade rensats innan inspektörerna anlände. Detta har tidigare USA:s utrikesminister Colin Powell hävdat inför säkerhetsrådet. Enligt Blix har Irak inte kunnat redovisa vad som hänt vissa vapen och föremål, och han efterlyste antingen själva vapnen, eller bevis att de förstörts. Inspektörerna i Irak har inte heller hittat några bevis på att Irak har något pågående kärnvapenprogram. Det rapporterade chefen för det internationella atomenergiorganet, IAEA, Mohamed El Baradei inför FN:s säkerhetsråd. Han sa att inspektionerna ska fortsätta med fler inspektörer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".