Vill inte stå i vägen för Sahlin. Foto: Sören Andersson/Scanpix.

Nuder lämnar som ekonomisk talesman

Uppdaterad 22:20
Pär Nuder lämnar uppgiften som ekonomisk-politisk talesman för socialdemokraterna. Det framgår av ett papper som socialdemokraternas valberedning fått från Nuder. Partiledaren Mona Sahlin har inte velat kommentera varför hon vill byta ut Pär Nuder, men i ett meddelande till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna skriver hon att de två inte kommit överens om hur politiken ska ledas.

I meddelandet skriver Mona Sahlin:

”Pär och jag står nära varandra politiskt, och uppskattar varandra som personer. Det råder ingen skillnad i vår syn på den ekonomiska politiken. Men våra olika synsätt på hur man ska och bör leda det politiska arbetet är ibland olika, och det har lett fram till dagens beslut”.

Mona Sahlin och Pär Nuder skulle ha träffats under eftermiddagen. Men så blev det inte. Istället skrev Pär Nuder till den socialdemokratiska riksdagsgruppen valberedning, att om Mona Sahlin inte vill ha honom så tänker han inte stå i vägen.

Nuder skriver att ”livet är fullt av överraskningar” och att han inte vill stå ivägen för den person som Sahlin vill se som finans-politisk talesman för partiet.

Behåller sin riksdagsplats
Han önskar sin efterträdare lycka till och skriver att han kommer att se på politiken från riksdagens gubbhylla tillsammans med Bosse Ringholm.

Nuder tänker behålla sin plats i riksdagen och han kommer att sitta kvar i partiets verkställande utskott, VU.

Allt uppgifter tyder på att Thomas Östros blir den som efterträder Pär Nuder som ekonomisk-politisk talesman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista