Ställer inte upp i tv.
Ryska presidentvalet

Medvedev ställer inte upp i tv-debatter

Favoriten till presidentposten Dmitrij Medvedev kommer inte ställa upp i några tv-debatter inför valet 2 mars. Hans arbete som vice premiärminister gör att han inte har tid, säger Medvedevs pressansvarige.

– En öppen dialog är viktig för våra medborgare, sa vice premiärministern Dmitrij Medvedev häromdagen.

Men någon dialog med sina politiska motståndare kommer presidentkandidaten Medvedev inte ställa upp på.

Presidentval 2 mars
Han kommer precis som dagens president Vladimir Putin inte att debattera med de andra kandidaterna inför presidentvalet 2 mars.

Medvedev har inte tid, han arbetar fortfarande som vice premiärminister och har ett för pressat program, heter det från hans talesman.

Så en hel del av det som Medvedev sa själv häromdagen när han höll sitt första offentliga politiska tal var bara tomma ord.

Många trodde på mer demokrati
Många tolkade talet positivt som om en ny tid var på väg i och att det skulle bli en mer demokratisk, öppen hållning och en mindre hårdför retorik än under dagens president.

Beskedet att Medvedev inte ställer upp i tv:s debatter kritiseras hårt av de andra tre kandidaterna.

Det är ytterligare något som visar att valet inte kan bli rättvist. De tre andra kandidaterna är Gennadij Ziuganov, Vladimir Zijrinovskij och Andrej Bogdanov.

Maria Persson Löfgren, Moskva
maria.persson_lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".