Skandia Liv tappade 35 miljarder

Försäkringsbolaget Skandia Livs kunder fick se det samlade värdet på sitt sparande minska med 35 miljarder förra året. Tillbakagången beror till stor del på börsnedgången.
Rubrikerna om Skandia och koncernens livförsäkringsbolag har varit många och svarta den senaste tiden. Skandia Liv har fått kritik för att bolaget lagt ut en del av sin förvaltning på tidigare medarbetare utan att först göra en upphandling. När försäkringsbolagens kunder satte betyg på företagen i branschen tillhörde Skandia Liv de som föll mest jämfört med betyget året före. Ledningen för moderbolaget Skandia har också fått hård kritik för att man gynnat chefer, deras barn och styrelseledamöter med lägenheter på fina adresser i Stockholm, lägenheter som ägs av Skandiakoncernen. Och på onsdagen kom så kvittot på det gångna årets arbete i Skandia Liv: värdet på kundernas sammanlagda sparande i bolaget minskade med drygt 35 miljarder kronor. Dessutom har kunderna dragit ned på sina insättningar i livbolaget med 20 procent jämfört med året före. I stället har kunderna valt att sätta in pengarna på banken, enligt Skandia Liv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".