Alf Svensson fortsätter som partiledare

Alf Svensson tänker fortsätta som partiledare för Kristdemokraterna. Det beskedet gav han under måndagskvällen efter ett par månader av tvekan om fortsättningen. Beskedet kom inför partivänner och ett stort mediauppbåd i hans hemstad Gränna, i något som kom att bli en stor PR-gala för Svensson och hans parti.
Beskedet kom inför partivänner och ett stort mediauppbåd i hans hemstad Gränna, i något som kom att bli en stor PR-gala för Svensson och hans parti. – Efter alls dessa väganden hit och dit har jag, vare sig ni tror det eller inte, bestämt mig för att fortsätta, säger Alf Svensson. Det lät nästan som en seggerrusig vallvaka när Alf Svensson inför jublande partikamrater lämnade sitt besked inför sina partikamrater och ett medieuppbåd att han än en gång är beredd att ställa upp som partiledare, trots det han kallar sitt svåraste beslut någonsin. Stödet avgjorde Men stödet från medlemmarna, som ledde fram till en enhällig valberedning avgjorde, säger Alf Svensoon. – Det stödet spelar en väsentlig roll. Sedan är jag fortfarande sugen. Beskedet blev alltså att allt blir precis som tidigare. Och Alf Svensson sa sig vara förbluffad över det stora medieuppbådet. Det förvandlade det hela nästan till ett antiklimax. Rekord som partiledare Den 64-årige Svensson har redan rekordet bland svenska partiledare, men att det skulle vara en nackdel vill han absolut inte hålla med om. Bland besökarna i församlingshemmet var tvivlarna få: – Han är en bra ledare. Några var förvånade i den lokalal kd-gruppen, men jag tycker det är bra att han fortsätter, säger Madelene Söderström.
Daniel Rundqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".