Spår av Posener i Ungern

Polisen har fått upp ett nytt spår efter Trustorhärvans huvudperson Joachim Posener. Joachim Posener misstänks ha gömt sig i Ungern där han fått hjälp av sin förra flickvän att plocka ut 1,5 miljoner kronor från ett hittills okänt konto. Vice chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten, Bo Skarinder vill nu ha hjälp i utredningen av de ungerska myndigheterna
Turerna har varit många kring letandet efter Joachim Posener. Jakten på Trustorhärvans huvudman har lett polisen till länder som Barbados, Irak, Israel och Brasilien. Den 25-åriga kvinnan som misstänks ha hjälpt Joachim Posener har rötter i Ungern och var tidigare praktikant på Trustor. Hon ska ha öppnat ett konto i Ungern dit det har förts över 1,5 miljoner kronor från ett konto i Schweiz som står i Joachim Poseners namn. Och från kontot i Ungern har det tagits ut pengar i omgångar. I tisdags förra veckan grep polisen den 25-åriga kvinnan och tog in henne på förhör. Samtidigt gjorde polisen också en husrannsakan i hennes bostad där man har funnit spår som kan vara av intresse. Kvinnan släpptes fri i onsdags förra veckan, men hon är fortfarande misstänkt för brott. Enligt Bo Skarinder är spåret i Ungern tre till fyra år gammalt och han vill tona ner betydelsen av det som nu har kommit fram för att komma åt Joachim Posener.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".