Arafat: grip ministermördarna

Den palestinske presidenten Yasser Arafat har gett order om att gripa dem som på onsdagen sköt ihjäl Israels avgående turistminister Rehavam Zeevi. Den 75-årige Zeevi sköts på onsdagsmorgonen i huvudet av två män när han var på väg in i sitt rum på ett hotell i Jerusalem. Han avled senare av skadorna.
Folkfronten för Palestinas Befrielse, PFLP, har tagit på sig skulden för mordet. Organisationen motsätter sig Arafats fredsöverensskommelser med Israel. Israels premiärminister Ariel Sharon sa direkt efter mordet att han håller Arafat ansvarig och nu svarar alltså Arafat med att utfärda arresteringsorder mot de skyldiga. Israel har tills vidare brutit alla kontakter med den palestinska myndigheten. Den israeliska radion rapporterar att de politiska kontakterna inte kommer att återupptas förrän terrorismen har upphört.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista