Konsert slutade i kaos

Ett tiotal personer skadades i samband med att hundratals ungdomar försökte tränga sig in till nöjespalatset Balders hage i Häradsbäck utanför Älmhult på lördagskvällen. En av dem var 16-åriga Sanna Bengtsson från Ljungby som i likhet med många andra hade tänkt se en konsert med rockbandet The Sounds och som fastnade mitt i folkhopen och ramlade.
– Vi trycktes fram och tillbaka så vi hamnade i en hel hög. Jag fick massor med personer över mig, och sedan till sist så hamnade jag underst och satt fast med mitt ben så att det blev helt omöjligt att röra sig, berättar Sanna Bengtsson. – Glas krossades därnere på marken, fy, man trodde nästan att man skulle dö för att det gjorde så ont i hela kroppen, de stampade på en och det fortsatte trycka ändå så man tappade andan – ja, det var ... usch, sån panik man fick därnere, jättehemskt. Vad gjorde du då när du kände att du satt fast därnere? – Man försökte ju ropa och de som stod runt försökte hjälpa oss upp, men det var ju omöjligt för det tryckte ju på hela tiden från alla hållen, min kompis stod på mig då. Sedan, till slut, efter ett tag när vi hade legat därnere, var det en kille som tog tag i just henne och försökte allt, bara dra upp henne, så när hon kom upp – hon låg antagligen också på mitt ben – lyckades jag ta mig upp litet och sedan drog folk i mig så efter ett tag kom jag upp. Kommer ni att gå på Balders hage igen? – Inte när det är uppträde så här, det tror jag inte. I så fall när vi vet att det är mindre folk, men aldrig igen när det är så här mycket, säger Sanna Bengtsson. Det blev panik vid insläppet när flera busslaster med ungdomar kom till det populära nöjesstället samtidigt, och entrén klarade inte trycket.
Angela Wiese, SR Kronoberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".