Israelisk offensiv mot palestinska områden

Israeliska styrkor gick in i ett flyktingläger i Gaza under natten, åtta palestinier dödades och en av den militanta gruppen Hamas grundare greps tillsammans med sina söner.
– Angreppet startade vid midnatt och striderna varade i flera timmar, berättar Emad Humid, palestinier bosatt i Gaza. – Den här natten var hemsk, flera flyktingläger attackerades. I dem bor runt 120 000 flyktingar och armén gick in med stridsvagnar vid midnatt, säger Emad Humid. Bland de dödade var en 13-årig pojke och en höggravid kvinna. Huset hon bodde i rasade samman när ett intilliggande hus förstördes av de israeliska trupperna. Politisk ledare har gripits I flyktinglägret al-Bureij var målet för israelerna ett antal aktivister i Hamas, en av de palestinska terrorgrupperna. För första gången under det 29 månader långa palestinska upproret har politiska ledare i Hamas gripits, Mohammed Taha, en av gruppens grundare, skadades och greps i morse tillsammans med fem söner. Medveten stategi Enligt Israels nye försvarsminister Shaul Mofaz är detta ett led i en medveten strategi gentemot terrorn. Grupperna ska tvingas lägga all möda på att försvara sig. Den nytillträdda israeliska regeringen har under de två vardagar den hittills regerat gått till en kraftig offensiv på de palestinska områdena. Angreppen sker nattetid, när morgonen gryr dras stridsvagnarna bort så skedde också den här morgonen.
Christina Gustafsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".