Skattesmäll för Pernilla Wiberg

Förra slalomstjärnan Perinilla Wiberg har upptaxerats med nästan 6 miljoner kronor. Det har kammarrätten i Stockholm beslutat.
Pernilla Wibergs juridiska ombud, Staffan Andersson, är besviken på domen. – Hon har vetat om det här ganska länge. Men det är klart att det är en stor besvikelse för henne att det kommit så här. Hur mycket pengar rör det sig om totalt? – På grund av upptaxeringen och till följd av skattetillägg och räntor blir det mellan 5,5 till 6 miljoner som hon ska ut med, säger Staffan Andersson. Domen i kammarrätten i dag gäller Pernilla Wibergs inkomster mellan 1992 och 1995. Enligt Wiberg tog hon ut en lön på 700 000 kronor. Men Kammarrätten slår fast att hon genom ett avtral med bolaget NSM, Nordic Star Management på Isle of White, egentligen haft en betydligt högre lön som hon därför måste betala skatt för. Svårt överklaga Wiberg upptaxeras med nästan 7 miljoner kronor. I slutänden med skattetillägg och andra kostnader innebär det en kostnad på nästan 6 miljoner kronor för Pernilla Wiberg. Därmed fastställer kammarrätten en tidigare dom från länsrätten och Staffan Andersson tror inte att det går att överklaga ärendet till regeringsrätten. – Man kan överklaga till regeringsrätten, men då kräver det att man får prövningstillstånd vilket är ganska svårt att få med tanke på att samma fråga i princip varit föremål för prövning i det så kallade Brynäsmålet som också gällde NSM.
Sören Granath

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".