Knarkliberaler demonstrerar i Bryssel

I Bryssel demonstrerade på måndagen en rad internationella organisationer som vill göra det tillåtet att använda narkotika. Syftet är att påverka EU-politiker att öka friheten.
Det rullades ogenerat haschjointer vid dagens demonstration och vid fyratiden steg mängder av blåa ballonger högt mot skyn. I dem fanns, enligt uppgift, frön från cannabis och opiumplantor. Knarkförbudet bort Budskapet med demonstrationen är att de många förbud som nu finns mot att använda narkotika måste bort. Steve Roles, som kommit till Bryssel från Storbritannien, tycker att var och en ska få bestämma själv. – Vi får ju själva bestämma om vi ska röka tobak, äta mediciner eller vilken mat vi stoppar i oss. Då är det ologiskt att bara välja ut narkotika, säger han. FN-konferens i vår Att den knarkvänliga kampanjen genomförs nu är ingen tillfällighet. Senare i vår hålls en stor FN-konferens. Där ska reglerna för innehav och konsumtion dras upp för framtiden. Steve Roles och andra hoppas på regler som gör det möjligt för enskilda länder att släppa knarket friare, att FN inte som nu ska binda upp alla medlemsländer. Därav dagens något udda demonstration.
Willy Silberstein, Bryssel
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".