Oro för EU:s inställning till A-aktier

Allt fler tecken tyder på att EU-kommissionen faktiskt kommer att tvinga fram en ändring av de svenska reglerna om A- och B-aktier.
EU-kommissionären Frits Bolkestein har uttalat sitt stöd för att ta bort aktier med olika röstetal. Erik Belfrage, som är rådgivare åt Wallenberggruppen, säger till Ekonomiekot att han tror att frågan hamnar i domstol om förslaget blir verklighet. Erik Belfrage var långtifrån ensam om att vid ett seminarium i Bryssel framföra att kommissionens förslag är ett allvarligt angrepp på äganderätten. Om aktieägare kommit överens om att vissa ska ha mer makt än andra, så är det en fråga mellan dem och inget som lagstiftarna ska lägga sig i. Den ansvarige kommissionären Frits Bolkestein ville dock inte svara på Ekonomiekots frågor. Men en annan av dem som lyssnade, Göran Lagerholm som arbetar vid Svenskt näringsliv i Bryssel, sa att han blivit mer orolig efter att ha lyssnat på Bolkestein. Willy Silberstein, Bryssel
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".