11 döda i attack i Gaza

Elva palestinier dödades under torsdasgsmorgonen i Gaza när den israeliska armén sköt stridsvagnsgranater rakt in i en folkmassa. Över ett hundra människor skadades i anfallet, som genomfördes efter självmordsattacken i går i Haifa i norra Israel, då femton israeler dog, rapporterar vår korrespondent.
Den israeliska operationen mot flyktinglägret Jabalya inleddes under natten och liknade andra som den israeliska armén genomfört under den senaste tiden. Stridsvagnar understödda av helikoptrar gick in i lägret och inledde uppröjningsaktioner mot misstänkta Hamas-celler. Eldstrider bröt ut sen beväpnade palestinier öppnat eld mot dom israeliska soldaterna. Granater mot folkmassa Men någonting gick snett när en stridsvagn uppenbarligen avlossade minst två granater mot en folkmassa som stod och såg på när en eldsvåda i en möbelfabrik i lägret släcktes. Minst elva palestinier dödades och många tiotals skadades. Av dem befinner sig trettio i kritiskt tillstånd, enligt sjukhuskällor i Gaza City. Attentat i Haifa Attacken i Gaza kommer efter självmordsattentatet i Haifa under onsdagen som dödade femton israeler. Enligt israeliska källor var förrövaren i Haifa en ung palestinier från Hebron, och inte från Gaza, som trots det får ta emot en stor del av den israeliska vreden. Under den senaste tidens israeliska räder in i Gaza har minst femtio palestinier dödats, bland dem många civila.
Lars Kobbe, Kairo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".