USA-styrkor i Afghanistan

För första gången bekräftade källor i det amerikanska militärhögkvarteret Pentagon på fredagen att amerikanska specialstyrkor befinner sig i Afghanistan. Det rör sig om ett litet antal soldater, som ska befinna sig i de södra delarna av Afghanistan, som kontrolleras av talibanerna.
Det är en anonym källa i Pentagon som bekräftar uppgifterna om specialstyrkornas närvaro i Afghanistan, som ursprungligen publicerads i tidningen WAshington Post. Oppositionen i Norra Alliansen hävdar att åtta amerikanska militärer, troligen underrättelse- och spaningssoldater, har anlänt till staben för en av deras främsta militära ledare. Att marktrupper i form av specialförband skulle sättas in i kriget kommer inte som någon överraskning. Flera amerikanska höga politiker och militärer har de senaste dagarna antytt att det är nära förestående.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".