Bush räknar med FN-beslut om Irak inom några dagar

USA:s president George Bush sa på en direktsänd presskonferens i natt att han räknar med ett avgörande i Irakfrågan i FN:s säkerhetsråd inom de närmaste dagarna. Bush sa att USA kommer att kräva en omröstning i säkerhetsrådet om en ny resolution, oavsett utsikterna för ett ja.
På en fråga om hur han ställer sig till ett eventuellt brittiskt kompromissförlag som skulle ge Irak ytterligare tid att avrusta, sa Bush att Saddam Hussein hela tiden försöker köpa mer tid, och att han haft 12 år på sig att avrusta. På presskonferensen sa Bush också att Irak försöker vilseleda världen genom att förstöra en liten del av sina massförstörelsevapen, samtidigt som de gömmer vapen och till och med utvecklar nya. Om det blir krig lovar Bush att USA först varnar vapeninspektörerna och hjälparbetare så att de får en chans att lämna Irak.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".