Blix lämnade ny rapport om Irak till FN

I eftermiddags lämnade chefen för FN:s vapeninspektörer Hans Blix en ny rapport om inspektionerna i Irak till FN:s säkerhetsråd.
Blix sa att Irak inte har lämnat över tillräckligt med dokument och att samarbetet inte har varit problemfritt. Han sa också att Iraks förstörelse av robotar den senaste veckan är ett verkligt steg mot avväpning. FN-inspektörerna har inte hittat några bevis för att Irak har underjordiska anläggningar för kemiska eller biologiska medel. Det kommer att ta flera månader att avväpna Irak, även om landet samarbetar, sa Blix. Både Blix och hans kollega Mohamed Elbaradei, som ansvarar för kärnvapenkontrollen, vill intervjua irakiska experter utanför Irak. El Baradei sa också att misstänka aluminiumtuber inte ämnade för kärnvapen, och att dokument om att Irak skulle ha försökt köpa uran från Niger var falska.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".