Finska damåkare vinnare trots dopningsskandal

Vid världscuptävlingarna i Holmenkollen på lördagen var det nya finska dopningsavslöjandet ett stort tema. De finska längdskidåkarna kunde inte dölja sin bedrövelse, men de finska damerna kände att de fick stöd av publiken när de både tog silver och brons på tremilen.
Vår korrespondent träffade finska Aino Kaisa Saarinen när hon kom i mål som trea. – Jag var i chock och ville bara koncentrera mig på skidåkningen, säger Aino Saarinen, och idag gick det bra för mig. Hon var glad över sitt brons, men växlade snart till en allvarlig min. Beskedet på fredagen om att en finsk skidåkare kunde vara dopad vid skid-VM för några veckor sedan, skakar om skidåkarna. Finska medier pekar ut Kajsa Varg som den som fuskat, och de finska damerna fick många frågor om dopning i Holmenkollen på lördagen. Tufft efter Lahtis Det har varit tuffa år efter dopningsskandalen i Lahtis och vissa grät när de fick beskedet på fredagen. Gårdagens besked om att lägga ner skidlandslaget, hoppas många är en chockreaktion. – Jag har inte gjort något fel och vill fortsätta, säger Aino Kaisa Saarinen, men vet att det kan bli svårt med sponsorer.
Beatrice Janzon, Oslo
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".