Finlands statsminister harmsen

Efter de nya dopningsavslöjandena i längdskidåkningen vill bland andra freestyle- och utförsåkarna lämna Finlands Skidförbund och bilda eget. Dopningen är det stora finländska samtalsämnet på lördagen.
Här i Finland är det både ilska och uppgivenhet som präglar kommentarerna till avslöjandena om ett nytt finländskt dopningsfall. Allra längst går kvällstidningen Ilta Sanomat som från och med nu kommer att helt sluta skriva om längdskidåkning. ” Det som nu hänt är så otroligt, deprimerande och enfaldigt” att skidåkningen inte längre är värd nått spaltutrymme, säjer tidningsledningen, men lovar ändå att rapportera om dopningen i sporten. Finlands största tidning Helsingin Sanomat skriver att de som en gång förstörde Finlands skidsports rykte, nu ville visa att de också kunde fuska utan att nån märkte det. Till all lycka kunde dom inte det, konstaterar tidningen också. Statsminister Paavo Lipponen kommenterar avslöjandena med att han är harmsen, ett starkt uttryck från en man som aldrig säjer ett ord onödan.
Christer Fridén, Helsingfors
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".