Amerikansk räd i Afghanistan

Amerikanska specialstyrkor genomförde under natten till lördagen en markräd inne i Afghanistan, i området kring Khandahar i söder. Det finns ännu inga uppgifter om målet med attacken. Samtidigt störtade en amerikansk militärhelikopter i Pakistan och två soldater dödades.
Över 100 kommandosoldater deltog i blixträden i södra Afghanistan. Elitstyrkan flögs in i helikopter från hangarfartyget Kitty Hawk i Indiska Oceanen och operationen i området kring Kandhahar varade bara i ett par timmar. Enligt amerikanska uppgifter kom ingen amerikan till skada under attacken, men talibanerna hävdar att en amerikansk helikopter skjutits ned av afghanskt luftvärn. De två amerikanska soldater som omkom i vad som beskrivs som en olycka när en helikopter kraschade i Pakistan i natt, deltog inte i den nattliga räden. En talesman för oppositionen i Afghanistan uppger att USAs bombflyg på lördagen angripit talibanernas ställningar längs frontlinjen i den norra delen av landet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista