Fortsatta anfall mot Afghanistan

I de amerikanska flygattackerna i Afghanistan har hittills nio av Al Qaedas träningsläger förstörts. Det sade Storbritanniens försvarsminister Geoff Hoon på tisdagen. Dessutom har flera flygfält förstörts liksom ett 20-tal militärbaracker, enligt den brittiske försvarsministern.
En talesman för FN i Pakistan sade att det sjukhus som förstördes i bombningar häromdan i Herat i västra Afghanistan var ett militärsjukhus. Sjukhuset låg på militärt område i Herats utkanter men enligt FN-talesmannen är det oklart hur många människor som kan ha dödats eller skadats. Talibanerna har hävdat att 100 människor dödades i bombattackerna. En tjänsteman på amerikanska försvarsdepartementet Pentagon sade att han fått uppgifter om att attackerna i Herat kan ha missat sitt mål och träffat ett hem för gamla människor. Men Pentagon har inte fått några uppgifter om döda eller skadade sade tjänstemannen. Enligt Pentagon har amerikanska bombplan på tisdagen fortsatt attakerat områden runt Herat, huvudstaden Kabul och områden nära Mazar-i-Sharif i norr.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista