Misstänkt pyroman i Tidaholm

Polisen misstänker att fyra bränder i Tidaholm natt till söndag var anlagda. Alla bränderna var i samma kvarter, kort efter varandra. Ännu finns det ingen misstänkt, säger Jan Strannegård, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Uppdaterad 12:30
– Vi betraktar samtliga bränder som grov mordbrand, den allvarligaste var en villa som brann ner och som tur var hann fyra personer som där lämna innan de blev skadade, säger Jan Strannegård.

Just nu pågår en teknisk undersökning på platsen och polisen efterlyser tips från allmänheten som kan ha gjort iakttagelser i området från midnatt och framåt.
 
Det brann också i en obebodd villa i Karlsborg och en container i Tibro, men om de bränderna har något samband med bränderna i Tidaholm är oklart.

I Tidaholm var det många som sökte sig till brandplatsen nu på söndagsförmiddagen, bland dem Monica Carlqvist och Gunnel Finth.

– Det måste ju vara samma personer som är ute och tänder på.

– Ja, helt klart. Det är ju inte fyra olika inte men det här är ju något nytt för Tidaholm. Det skakar ju om hela stan. Det här är ju en trygg stad att bo i. Detta måste ju klaras ut och det fortast möjligt.

Gunilla Österlund
gunilla.osterlund@sr.se

Marie Schnell Forkman, SR Skaraborg
marie.schnell.forkman@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".