Morden i Arboga

Tyska kvinnan omhäktad

Uppdaterad 18:30
Tingsrätten beslöt på fredagen att den tyska kvinnan som misstänks för morden på två barn och mordförsök på barnens mor i Arboga ska vara fortsatt häktad. Hon är fortsatt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt chefsåklagare Anders Jakobsson i Västerås har misstankarna mot henne stärkts. Han säger till TT att det inte råder någon tvekan om att bevisläget förbättrats, men vill inte närmare säga vad det rör sig om.

Kvinnans advokat, Per-Ingvar Ekblad, hade begärt att hon skulle släppas på fri fot eftersom han menade att bevisningen mot tyskan var för svag. Han överklagar häktningen till hovrätten.

Nu ska det göras en mer förfinad DNA-analys av det material som samlats in på brottsplatsen och av den hammare som kvinnan fick lämna i från sig på Skavsta flygplats när hon skulle flyga till Tyskland och som polisen misstänker kan vara mordvapnet.

På sannolika skäl är den starkare graden av misstanke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".