Svensk försvunnen dykare välbehållen

En svensk kvinna som varit försvunnen efter en dykutflykt utanför den indonesiska turistön Bali har återfunnits välbehållen tillsammans med övriga fyra dykare i gruppen.

De fem sågs senast när de i torsdags lämnade sin båt för att dyka. De fördes bort med starka havsströmmar, och låg länge i vattnet.

Tv-bolaget CNN:s reporter Cathy Quiano har talat med den svensk kvinnans make Mats Köhler. Han hade just fått veta att alla fem hade återfunnits levande men uttorkade och han var väldigt känslosam och glad, enligt CNN.

Han hade just fått veta att alla fem hade återfunnits levande men uttorkade och han var väldigt känslosam och glad, enligt CNN.

Enligt flera nyhetsbyråer hade dykarna, tre britter, en svenska och en  fransman, förts bort flera kilometer med starka strömmar, och de ska ha legat i vattnet i mer än ett dygn.

Området utanför östra Bali är ett lockande resmål för dykare från hela världen, men det är också känt för farliga undervattensströmmar.

Redaktör Teo Zetterman vid Utrikesdepartementets pressjour uppger att kvinnan mår efter omständigheterna väl och att hon nu ska genomgå hälsokontroller och få vård på ett sjukhus i området.

De fem påträffades på lördagen av lokala fiskare. De har berättat att de sovit på en ö, ätit musslor på stranden och kastat sten för att skrämma bort en komodovaran.

Anna Larsson
anna.larsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista