Kraftigt jordskalv i Japan

Uppdaterad 14:20
Norra Japan skadades av en kraftig jordbävning i natt. Minst sex personer uppges ha omkommit och omkring 100 ska ha skadats.

Skalvet ägde rum strax före klockan nio på morgonen lokal tid, strax före klockan ett på natten, svensk tid och hade sitt epicentrum 40-50 mil norr om Tokyo. Skalvets magnitud uppmättes till 6,9 på richterskalan.

Minst sex människor uppges ha omkommit och omkring 100 människor har skadats, bland andra barn och personal på en förskola och passagerare på en buss. Det är oklart om någon av dem är allvarligt skadad.

Flera byggnader har skadats, vägar har stängts och tågtrafik har ställts in. Skalvet fick, trots avståndet, byggnader i Tokyo att skaka.

I ett kärnkraftverk har vatten med en mindre mängd radioaktivt material läckt ut men enligt Tokyo Electric har inget radioaktivt material läckt ut ur kraftverket som fungerar som normalt.

Den japanska meteorologiska myndigheten har varnat för fler skalv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".