Svenska och spanska fans på ett torg i Innsbruck före kvällens match. Foto: Annika Digréus/SR.

Feststämning inför kvällens match

Klockan sex möts Sverige och Spanien i fotbolls-EM i Innsbruck, där båda lagens supportrar nu fyller gatorna.

Den svensk-spanska folkfesten har pågått intensivt här sedan i förmiddags. Nu före matchen så ska de svenska supportrarna gå genom staden i ett blågult lämmeltåg till stadion ett par kilometer från centrum.

EM-firandet i stort har gått nästan helt fredligt till, utom i fredags i Bern då schweizisk polis grep drygt 100 personer och över 100 fick söka vård efter olika slags misshandel.

De svenska supportrarna får gott betyg av polisen. Trots tiotusentals firande fans så har polisen gripit mycket få. P-O  Forslund leder de svenska poliser som arbetar här under EM.

– Jag skulle vilja säga att det gått väldigt bra. Vi har haft få incidenter där svenskar varit inblandade. Det är väl någon som råkat ut för en misshandel och någon fylleri. Men inte särskilt mycket.

Fansens förhoppningar på Sverige mot Spanien är blandade. 1-1 tror Håkan Svensson från Eskilstuna.

– Spanien är egentligen bättre men Sverige slår ur underläge och då blir det en poäng.

– Det blir tufft, men jag tror att Sverige vinner med 1-0, säger Rikard Kull från Malmö.

Det tror du?

– Ja, jag har lite känslor för att de är så laddade och på topp inför den här matchen. Det står 0-0 efter en halvlek, sedan får de in en boll. Ljungberg sätter en boll i sjuttionde eller åttionde minuten.

Annika Digréus, Innsbruck
annika.digreus@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".