David Villa efter 2-1. Foto: Jon Super/Scanpix.
Fotbolls-EM

Svensk förlust på övertid

Uppdaterad 21:55
Sverige förlorade mot Spanien i fotbolls-EM på lördagskvällen. Avgörandet kom på tilläggstid då Spaniens David Villa säkert kunde rulla in bollen i det svenska målet till 2-1 för Spanien.

Jan Anders Andersson från Falkenberg såg matchen på plats och var i halvtid nöjd med vad han då hade sett, bland annat Zlatan Ibrahimovics kvitteringsmål till 1-1.

– Zlatan gjorde en fin nedtagning i straffområdet och sköt sedan på en spanjor så bollen gick in i mål. De har ju stor respekt för Zlatan så de vågar ju inte gå på honom riktigt.

I andra halvlek ersatte Markus Rosenberg Zlatan Ibrahimovic, som tvingades utgå för att vila sitt knä. Det såg länge ut som att resultatet skulle bli 1-1. Men på tilläggstid slog David Villa till, och 2-1 till Spanien var klart.

Alla rödgula i publiken jublade, och de blågula var trots den snöpliga förlusten inte helt uppgivna:

– På nått sätt känns det ärligt ändå, vi tappade koncentrationen på slutet, Spanien gjorde en bra match och var det bättre laget på slutet, säger Patrik Svensson från Borås.

Så det sista målet känns inte bara som otur?

– Det var otur absolut, men vi skulle ha hållit upp garden lite mer, men i slutändan var det inte mycket att göra, säger Patrik Svensson.

Annika Digréus, Innsbruck
Annika.digreus@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".