Trafikproblem i stormen

Kraftig blåst orsakade stora problem under onsdagseftermiddagen. Vindbyar på uppåt 33 meter per sekund, det vill säga orkanstyrka, uppmättes och medelvinden längs syd- och västkusten nådde 25 meter per sekund, det vill säga storm. Under onsdagskvällen tillstötte problem för tågtrafiken på många håll i syd- och mellansverige.
Det är helt stopp i trafiken mellan Halmstad - Helsingborg och på sträckan Karlskrona - Emmaboda. Det är också stopp i Nässjö vilket gör att det är uppemot två timmars förseningar på sträckan Stockholm-Malmö. Tidigare på onsdagen var det stopp mellan Halmstad och Göteborg, men vid 20-tiden på ondagskvällen var tågtrafiken igång igen. På Landvetters flygplats fick flera plan dirigeras om, bland annat till Jönköping. Färjetrafiken påverkades också. Bland annat fick färjor från Sydsverige till Bornholm och Gdynia i Polen ställas in liksom färjorna från Nynäshamn till Visby och Gdansk. I Göteborgsområdet ställde flera bilfärjor också in sina turer. Dessutom drabbades flera spårvagnlinjer i Göteborg av stora problem med träd som föll ner över spårvagnsrälsen. Träd blåste också ner över många vägar i sydsverige. I Stockholmsområdet orsakade ett blixtnedslag strömavbrott och störningar i tågtrafiken. Öresundsbron var helt avstängd för vägtrafik under en dryg timme på onsdagseftermiddagen men har nu öppnat igen med vissa restriktioner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".