Frågetecken kvar för Katrineholm

Näringsminister Björn Rosengren kan inte lämna några garantier om nya jobb till Katrineholm. Det framkom då han på onsdagen besökte den krisdrabbade orten.
Kommunalrådet i Katrineholm, socialdemokraten Marita Bengtsson är ändå nöjd. Regeringens omställningsgrupp och Nutek ska göra omvärldsanalyser, och ett resultat av det kan bli att nya företag lockas till orten. AMS allra bästa arbetsförmedlare ska hjälpa de cirka 1500 som förlorar jobben på Flextronics, FCI Electronics och Scania i Katrineholm att få annan och bättre kompetens. Dessutom uppmuntras Vägverket att bättra på pendlingsvägarna från Katrineholm. Förre industriministern Thage G Peterson ska vara kontaktman mellan Scania, Katrineholms kommun och facken. Kan han bromsa Scanias flytt är det ju bra, säger Björn Rosengren. Men om, och i så fall i vilken utsträckning dessa åtgärden kan skapa nya arbetstillfällen till Katrineholm är än så länge allt annat än klart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".